Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος υπεύθυνου κρατήσεων (δωρεάν οδηγός)

Δημιουργήστε ένα βιογραφικό σημείωμα που θα σας εξασφαλίσει τη συνέντευξη με τα δωρεάν παραδείγματα και τις συμβουλές μας για τη σύνταξη. Χρησιμοποιήστε και προσαρμόστε το πρότυπό μας και κερδίστε μια συνέντευξη σήμερα.

Κρατηματολόγος Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος
Μέση βαθμολογία: 4.7 (34 ψήφοι)
Κρατηματολόγος Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος

Καλώς ήρθατε στο άρθρο μας Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος για τον υπεύθυνο κρατήσεων! Εδώ, θα σας παρέχουμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τη σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος για μια θέση υπεύθυνου κρατήσεων. Θα καλύψουμε τις βασικές δεξιότητες, τα προσόντα και την εμπειρία που αναζητούν οι εργοδότες σε έναν επιτυχημένο υπεύθυνο κρατήσεων, καθώς και συμβουλές και κόλπα για να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει. Με τις χρήσιμες συμβουλές μας, θα είστε σίγουροι ότι θα δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό και επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα που θα σας βοηθήσει να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας.

Θα καλύψουμε:

Επιπλέον, θα σας δώσουμε συμβουλές από ειδικούς για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και επαγγελματικά παραδείγματα για να εμπνευστείτε.

Τι κάνει ένας υπεύθυνος κρατήσεων;

Ο υπεύθυνος κρατήσεων είναι επαγγελματίας εξυπηρέτησης πελατών που εργάζεται στον κλάδο της φιλοξενίας, συνήθως στο front office ενός ξενοδοχείου ή ενός θέρετρου. Είναι υπεύθυνοι για τη λήψη εισερχόμενων κρατήσεων, την παροχή πληροφοριών σχετικά με το ακίνητο και τις ανέσεις του και τη διαχείριση γενικών ερωτήσεων από τους επισκέπτες. Επίσης, συχνά επεξεργάζονται τις πληρωμές για τις κρατήσεις και διαχειρίζονται το σύστημα κρατήσεων του ξενοδοχείου.

Πρόκειται να ξεκινήσουμε, αλλά πρώτα, ορίστε μερικά άλλα παραδείγματα βιογραφικών που σχετίζονται με το Reservationist:

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες ενός υπεύθυνου κρατήσεων;

 • Απάντηση σε εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πελάτες που επιθυμούν να κάνουν κρατήσεις
 • Βοηθάτε τους πελάτες στις ερωτήσεις τους και παρέχετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες
 • Εισαγωγή πληροφοριών πελάτη στη βάση δεδομένων για τη δημιουργία κράτησης
 • Παρέχετε στους πελάτες ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, τις τιμές και τις μεθόδους πληρωμής.
 • Τήρηση αρχείων των αλληλεπιδράσεων και των συναλλαγών με τους πελάτες, καταγράφοντας λεπτομέρειες σχετικά με ερωτήματα, παράπονα και σχόλια.
 • Παρακολούθηση των πελατών για να διασφαλιστεί η ικανοποίησή τους από την υπηρεσία που έλαβαν
 • Ενημέρωση της βάσης δεδομένων των πελατών με στοιχεία επικοινωνίας και λεπτομέρειες κράτησης
 • Διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις πολιτικές και τις διαδικασίες της εταιρείας

Δείγμα Resume Reservationist για έμπνευση

Κρατηματολόγος

Προσωπικά στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο: John Doe
Ημερομηνία γέννησης: 01/01/1989
Τηλέφωνο: (555) 555-5555
E-mail: johndoe@example.com

Ο John Doe είναι ένα άτομο με κίνητρα και οργάνωση, με εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών και τη φιλοξενία. Εργάζεται στον κλάδο για πάνω από 5 χρόνια και έχει δεσμευτεί να παρέχει άριστες υπηρεσίες. Είναι ενθουσιώδης ομαδικός παίκτης και έχει μεγάλη εξειδίκευση στη διαχείριση αιτημάτων κρατήσεων.

Εργασιακή εμπειρία:
ABC Hotel, Miami, FL, 2016-σήμερα

 • Χειρισμός ερωτημάτων πελατών και κρατήσεων για δωμάτια ξενοδοχείου
 • Επεξεργασία πληρωμών και συντονισμός με άλλα τμήματα όσον αφορά τις ανάγκες των πελατών
 • Παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών με την αντιμετώπιση παραπόνων πελατών και την επίλυση ζητημάτων
 • Να υποδέχεστε τους πελάτες και να διασφαλίζετε την ικανοποίησή τους καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης

Εκπαίδευση:
Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2014

Δεξιότητες:

 • Εξυπηρέτηση πελατών
 • Βιομηχανία φιλοξενίας
 • Καταχώρηση δεδομένων
 • Microsoft Office

Πιστοποιήσεις:
2017

Γλώσσες:
Αγγλικά, ΙσπανικάΣυμβουλές βιογραφικού για τον υπεύθυνο κρατήσεων

Η δημιουργία ενός τέλειου βιογραφικού σημειώματος για την έναρξη της καριέρας σας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η τήρηση των γενικών κανόνων σύνταξης μπορεί να βοηθήσει, αλλά είναι επίσης έξυπνο να λάβετε συμβουλές προσαρμοσμένες στη δική σας αναζήτηση εργασίας. Όταν είστε νέοι στον κόσμο της απασχόλησης, χρειάζεστε συμβουλές για το βιογραφικό του Reservationist.
Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές από έμπειρους Reservationist - Δείτε τις συμβουλές τους για να διευκολύνετε τη διαδικασία συγγραφής αλλά και να αυξήσετε τις πιθανότητες να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των υποψήφιων εργοδοτών.

 • Επισημάνετε την εμπειρία σας στην εξυπηρέτηση πελατών και τυχόν βραβεία ή αναγνωρίσεις που έχετε λάβει.
 • Συμπεριλάβετε τυχόν σχετικά προσόντα και πιστοποιήσεις στον τομέα σας.
 • Φροντίστε να συμπεριλάβετε σχετικές λέξεις-κλειδιά για να βελτιστοποιήσετε το βιογραφικό σας για τα Συστήματα Παρακολούθησης Αιτήσεων (ATS).
 • Συμπεριλάβετε μια ενότητα σχετικά με τις τεχνικές σας δεξιότητες που σχετίζονται με τη θέση εργασίας, όπως συστήματα υπολογιστών, λογισμικό και άλλες συναφείς τεχνολογίες.
 • Συμπεριλάβετε μια ενότητα σχετικά με τις κοινωνικές και διαπροσωπικές σας δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η επίλυση προβλημάτων και η επίλυση συγκρούσεων.


Παραδείγματα περίληψης περίληψης κρατήσεων

Η περίληψη ή ο στόχος του βιογραφικού σημειώματος του υπεύθυνου κρατήσεων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε γρήγορα τα κορυφαία προσόντα, την εμπειρία και τις δεξιότητές σας κατά την υποβολή αίτησης για μια θέση εργασίας. Μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, να δώσει στους πιθανούς εργοδότες μια ματιά στα καλύτερα προσόντα σας και να παρέχει μια επισκόπηση της εμπειρίας σας στον κλάδο. Οι περιλήψεις και οι στόχοι του βιογραφικού σημειώματος είναι επίσης χρήσιμες για την ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να προσθέσετε αξία στην εταιρεία, αποδεικνύοντας περαιτέρω την καταλληλότητά σας για τη θέση.

Για παράδειγμα:

 • Καταξιωμένη υπάλληλος κρατήσεων με 8+ χρόνια εμπειρίας στην εξυπηρέτηση πελατών και στις κρατήσεις. Ικανή στην επίλυση προβλημάτων και στην παροχή άριστης εξυπηρέτησης πελατών.
 • Εργατικός υπάλληλος κρατήσεων με 6+ χρόνια εμπειρίας στην παροχή άριστης εξυπηρέτησης πελατών σε ένα περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς. Προσανατολισμένη στη λεπτομέρεια και οργανωμένη.
 • Αφοσιωμένος υπεύθυνος κρατήσεων με 5+ χρόνια εμπειρίας στην εξυπηρέτηση πελατών, τις κρατήσεις και την καταχώρηση δεδομένων. Γνώστης του MS Office και διαφόρων συστημάτων κρατήσεων.
 • Επίμονη υπάλληλος κρατήσεων με 4+ χρόνια εμπειρίας στον τομέα της φιλοξενίας και της εξυπηρέτησης πελατών. Εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων.
 • Εξαιρετικά οργανωμένος Reservationist με 3+ χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της φιλοξενίας. Ικανή στην εξυπηρέτηση πελατών, στην επίλυση προβλημάτων και στην καταχώρηση δεδομένων.


Δημιουργήστε ένα ισχυρό τμήμα εμπειρίας για το βιογραφικό σας για τις κρατήσεις

Η δημιουργία ενός ισχυρού τμήματος εμπειρίας για το βιογραφικό σημείωμα του υπεύθυνου κρατήσεων είναι σημαντική για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, οι εργοδότες θέλουν να δουν ότι έχετε σχετική εμπειρία και δεξιότητες για τη θέση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παρέχετε λεπτομερή περιγραφή της προηγούμενης εργασιακής σας εμπειρίας με έμφαση στα καθήκοντα και τις εργασίες που έχετε ολοκληρώσει και οι οποίες συνάδουν με τη θέση για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Δεύτερον, η ύπαρξη ενός ισχυρού τμήματος εμπειρίας σας επιτρέπει να προβάλλετε τα προσόντα σας και να αποδείξετε στους εργοδότες ότι είστε ο καλύτερος υποψήφιος για τη θέση εργασίας. Σας επιτρέπει επίσης να τονίσετε τυχόν βραβεία ή διακρίσεις που έχετε λάβει, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει να ξεχωρίσει το βιογραφικό σας.

Για παράδειγμα:

 • Παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών και υποστήριξης στους επισκέπτες σε ένα πολυσύχναστο ξενοδοχείο.
 • Διαχειριζόταν αποτελεσματικά τις κρατήσεις, τις ακυρώσεις και τις έρευνες των επισκεπτών.
 • Χειριζόταν με ακρίβεια τις πληρωμές και τις συναλλαγές σε μετρητά.
 • Διατηρούσε ένα οργανωμένο σύστημα αρχειοθέτησης όλων των κρατήσεων επισκεπτών.
 • Ανταποκρινόταν στα παράπονα των πελατών εγκαίρως και επαγγελματικά.
 • Παροχή ακριβών πληροφοριών σχετικά με τις υπηρεσίες, τις εγκαταστάσεις και τις πολιτικές του ξενοδοχείου.
 • Διενήργησε νυχτερινό έλεγχο των κρατήσεων προκειμένου να διασφαλίσει την ακρίβεια.
 • Βοηθούσε τους επισκέπτες με ερωτήσεις και ανησυχίες σχετικά με τη διαμονή τους.
 • Παρακολουθούσε τις αφίξεις και αναχωρήσεις των επισκεπτών για να διασφαλίζει το έγκαιρο check in/out.
 • Αξιοποίησε το σύστημα κρατήσεων για να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή πληρότητα και έσοδα.


Παράδειγμα εκπαιδευτικού βιογραφικού σημειώματος κρατήσεων

Ο υπάλληλος κρατήσεων χρειάζεται συνήθως τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου ή GED. Ορισμένοι εργοδότες μπορεί επίσης να απαιτούν πτυχίο στον τομέα της φιλοξενίας ή σε συναφή τομέα. Εκτός από τα εκπαιδευτικά προσόντα, οι Reservationists θα πρέπει επίσης να διαθέτουν άριστες δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών, οργάνωσης και επικοινωνίας. Η γνώση των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως το λογισμικό διαχείρισης ξενοδοχείων, είναι επίσης ευεργετική.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα καταλόγου εμπειριών κατάλληλου για βιογραφικό σημείωμα υπεύθυνου κρατήσεων:

 • Πτυχίο Associate's Degree in Hospitality Management, ABC University, 2021
 • Πιστοποιητικό στην Εξυπηρέτηση και Διαχείριση Πελατών, XYZ College, 2020
 • Απολυτήριο Λυκείου, ABC High School, 2018


Δεξιότητες ρεσεψιονίστ για ένα βιογραφικό σημείωμα

Η προσθήκη σχετικών δεξιοτήτων σε ένα βιογραφικό σημείωμα του υπεύθυνου κρατήσεων είναι σημαντική, διότι αναδεικνύει τα προσόντα, την εμπειρία και τις ικανότητες που αναζητούν οι εργοδότες σε έναν δυνητικό υποψήφιο. Παρέχει επίσης μια γρήγορη επισκόπηση των προσόντων του υποψηφίου και επιτρέπει στον εργοδότη να αποφασίσει αν θα πρέπει να εξετάσει τον υποψήφιο για τη θέση. Παραδείγματα δεξιοτήτων που μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα βιογραφικό σημείωμα υπεύθυνου κρατήσεων περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση πελατών, την επικοινωνία, τις δεξιότητες χρήσης υπολογιστή, την τηλεφωνική εθιμοτυπία, την επίλυση προβλημάτων, τις οργανωτικές δεξιότητες, την πολυπραγμοσύνη και τις πωλήσεις.

Μαλακές δεξιότητες:

 1. Δεξιότητες επικοινωνίας
 2. Εξυπηρέτηση πελατών
 3. Οργανωτικές δεξιότητες
 4. Προσοχή στη λεπτομέρεια
 5. Διαχείριση χρόνου
 6. Επίλυση προβλημάτων
 7. Πολλαπλή εργασία
 8. Διαπροσωπικές δεξιότητες
 9. Προσαρμοστικότητα
 10. Γνώση υπολογιστών
< />
Σκληρές δεξιότητες:
 1. Δεξιότητες υπολογιστών
 2. Εξυπηρέτηση πελατών
 3. Λογιστική
 4. Οργανωτικές δεξιότητες
 5. Διαχείριση χρόνου
 6. Εισαγωγή δεδομένων
 7. Πολλαπλές εργασίες
 8. Προγραμματισμός
 9. Επίλυση προβλημάτων
 10. Δεξιότητες επικοινωνίας


Συνήθη λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν γράφετε ένα βιογραφικό σημείωμα για τις κρατήσεις

Σε αυτή την ανταγωνιστική αγορά εργασίας, οι εργοδότες λαμβάνουν κατά μέσο όρο 180 αιτήσεις για κάθε ανοιχτή θέση εργασίας. Για την επεξεργασία αυτών των βιογραφικών σημειωμάτων, οι εταιρείες συχνά βασίζονται σε αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης υποψηφίων, τα οποία μπορούν να κοσκινίζουν τα βιογραφικά σημειώματα και να αποκλείουν τους υποψήφιους με τα λιγότερα προσόντα. Εάν το βιογραφικό σας είναι μεταξύ των λίγων που καταφέρνουν να περάσουν αυτά τα ρομπότ, πρέπει να εντυπωσιάσει τον υπεύθυνο προσλήψεων ή τον υπεύθυνο πρόσληψης. Με τόσες πολλές αιτήσεις να καταφθάνουν, οι υπεύθυνοι προσλήψεων δίνουν συνήθως σε κάθε βιογραφικό μόνο 5 δευτερόλεπτα από την προσοχή τους πριν αποφασίσουν αν θα το απορρίψουν. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, είναι καλύτερο να αποφύγετε να συμπεριλάβετε στην αίτησή σας οποιαδήποτε αποσπασματική πληροφορία που θα μπορούσε να προκαλέσει την απόρριψή της. Για να βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας ξεχωρίζει, ανατρέξτε στον παρακάτω κατάλογο με τα στοιχεία που δεν πρέπει να συμπεριλάβετε στην αίτησή σας για εργασία.

 • Δεν περιλαμβάνει συνοδευτική επιστολή. Η συνοδευτική επιστολή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξηγήσετε γιατί είστε ο καλύτερος υποψήφιος για τη θέση εργασίας και γιατί θέλετε τη θέση.
 • Χρήση υπερβολικής αργκό. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων δεν θέλουν να διαβάσουν ένα βιογραφικό γεμάτο τεχνικούς όρους που δεν καταλαβαίνουν.
 • Παραλείποντας σημαντικές λεπτομέρειες. Φροντίστε να συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο, το ιστορικό της εργασίας σας και τυχόν σχετικές δεξιότητες και εμπειρίες.
 • Χρήση ενός γενικού προτύπου. Αφιερώστε χρόνο για να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας στη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση. Αυτό θα δείξει στον εργοδότη ότι ενδιαφέρεστε σοβαρά για τη θέση.
 • Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Να ελέγχετε πάντα το βιογραφικό σας για τυπογραφικά, ορθογραφικά και γραμματικά λάθη.
 • Επικεντρώνονται υπερβολικά στα καθήκοντα. Φροντίστε να συμπεριλάβετε επιτεύγματα και επιτυχίες για να δείξετε στον εργοδότη ότι είστε ένας σπουδαίος υποψήφιος.
 • Συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών πληροφοριών. Αποφύγετε να συμπεριλάβετε προσωπικές πληροφορίες όπως η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση ή οι θρησκευτικές πεποιθήσεις.


Βασικά στοιχεία για το βιογραφικό σημείωμα του υπεύθυνου κρατήσεων

 • Επισημάνετε τις δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών και επικοινωνίας
 • Συμπεριλάβετε προηγούμενες εμπειρίες με λογισμικό κρατήσεων
 • Παρουσίαση των ικανοτήτων οργάνωσης και πολλαπλών καθηκόντων
 • Αναφέρετε τυχόν ξένες γλώσσες που μιλάτε
 • Περιγράψτε οποιαδήποτε εμπειρία με τον προγραμματισμό ταξιδιών
 • Επίδειξη γνώσεων των κανόνων και κανονισμών των αεροπορικών εταιρειών
 • Επισημάνετε την ικανότητά σας να εργάζεστε καλά υπό πίεση
 • Επίδειξη ισχυρών δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων
 • Λεπτομερής περιγραφή τυχόν εμπειρίας στο χειρισμό παραπόνων πελατών

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας. Βεβαιωθείτε ότι θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και θα βρείτε την επόμενη θέση εργασίας στην ταχυδρομική υπηρεσία με τη βοήθεια του cv-gr.com.
Έτοιμα προς χρήση πρότυπα που θα βοηθήσουν το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει στους υπεύθυνους προσλήψεων
Δοκιμάστε τον επαγγελματικό δημιουργό βιογραφικών της Resumaker τώρα. Ξεκινήστε δωρεάν